maanantai 24. marraskuuta 2014

Polkuja- koreografiakilpailut!


Viimeinkin, nokat kohti Kuopiota ja kauden ensimmäisiä kisoja! 

Tunnelma tiheni bussiin astuttaessa, kuin Vantaalle kauan odotettu lumisade, sillä edellisestä esiintymisestä oli jo aikaa. Alkumatka huristeltiin lumisessa ruuhkassa etanan vauhtia, mutta mitäpä tuosta. Eväitä oli paljon ja seura hyvää, joten mikäs oli matkatessa. Perille päästiin pimeästä ja liukkaudesta huolimatta turvallisesti ja ilman kommelluksia. Kello tosin oli jo edennyt iltamyöhään, yli 22, joten hotellihuoneissa ehdittiin vain vaihtaa yökamat päälle ja pestä hampaat, kun oli jo syytä mennä nukkumaan!

Herätys soi lauantaiaamuna kovin aikaisin. Aurinkokin oli vielä muilla mailla, mikä ei kai näin talviaikaan ole kovin yllättävää. Kunnon aamupalan jälkeen ryhdyttiin laittamaan hiuksia ja hienot niistä tulikin! Kiitos valkuille ja kolmelle taitavalle Flamingomammalle.




Yhdestä huoneesta tuli kynsistudio, jossa Inka ja Saana ja kumppanit ahkeroivat, niin että kaikki Homsantuu-ohjelman tytöt saivat kauniin punaiset kynnet. Tällä kertaa myös varpaiden kynnet!

Ja sitten taas bussiin. 15 minuuttia ihailtiin lumista maisemaa ja ottipa joku kuvankin katukyltistä, kun seistiin liikennevaloissa.

Kuopion Reipas oli järjestänyt kisat hienosti.

Sutjakkaasti sujuneen harjoituskierroksen jälkeen kävimme vielä hotellilla syömässä lounasta, lihapullia ja perunamuussia, ja siirtämässä tavarat huoneista bussin kyytiin. Ehdittiinpä hetki yhdessä pelata kännykälläkin ja kiljua kauhusta yllättävissä kohdissa.


Ennen omaa esitystä emme harmiksemme nähneet kenenkään muun kisaajan suoritusta. Sarjoja oli kolme: lapset, nuoret ja aikuiset. Kaikkien esitysten aiheena oli Minna Canth. 

Molemmat suoritukset menivät hyvin. Tuomaripalautteet tulivat valmentajille todella nopeasti, ja sitten alkoi tulosten jännittäminen. Katsomossa istuneet äidit sanoivat, että esityksiä oli ollut ihan laidasta laitaan niin hupsuja, herkkiä kuin synkkiä ja dramaattisiakin. Nollakolmosten ”Kertomuksia” –esitys oli herkkä, kaihoisa ja ehkä hieman jännittäväkin. Nollakakkosten ”Homsantuu” oli reipas ja elämäniloinen. Kaiken lisäksi tuomariston pomona istui Talent –ohjelmastakin tuttu Sami Saikkonen. Ihquuuuu.

Palkintojen jako muistutti kovasti tilaisuuksia, joita olimme ennen nähneet vain televisiossa Tanssin superäidit –jaksoissa. Ekaksi kuulutettiin lasten sarjan tulokset. Monta kunniamainintaa meni ohi. Himppu. Tunnelma ehti hieman vajota, mutta onneksi reissu oli ollut muutoin kiva kokemus. Sitten viimeiseksi  kuulutettiin asiantuntijaraadin valitsema lastensarjan voittaja: Koreografi Johanna Ahlqvist esityksellä HOMSANTUU! Iiiii! 


JV-kisoista tuttu nimi Louna sai yleisraadin suosikin palkinnon, joten lauantai oli Kuopiossa hyvä päivä voimistelijoille.

Palkintojenjaon jälkeen otettiin paljon kuvia pokaalista, tytöistä ja valmentajista, yhdessä ja erikseen, järkevistä kulmista ja vähän vähemmän järkevistä kulmista, tärähtäneitä ja ei-tärähtäneitä…bussiin päästyä jatkettiin instapäivityksillä ja niistä tykkäämisellä.










Tässä  otteita tuomaripalautteista.

Homsantuu: "Liikunnan ilo ja riemu välittyi katsojille. Esiintyjät olivat aidosti läsnä, tässä ja nyt", "Upeat kuvioiden vaihdokset", "Liikkeet ojennuksia myöten viimeisteltyjä", "koreografia eli lavalla", "Esiintyjät taitavia"



Kertomuksia: "Koreografia liikkui monipuolisesti ja mielenkiintoisesti tilassa", "Ohjelma viimeistelty", "Hienoja kuvioita ja kivasti käytetty kontakteja", "Taitavia tyttöjä".


Nyt voidaan vähän aikaa riemuita ja ottaa onnistumisista kaikki ilo irti. Harjoitukset jatkuvat kevään jv-kisaohjelman ja yhden showtanssiesityksen merkeissä.













2 kommenttia:

  1. Jee, onnea vielä! Näytitte tosi upeilta ja meillä taisi olla sama teemakin... ;)

    Nähdään viimeistään keväällä!

    t. Louna

    VastaaPoista

Vastaamme kaikkiin kommentteihin, mutta asiattomia emme julkaise! Jos kysyttävää, voit laittaa meille viestiä yhteydenottolomakkeella tai sähköpostia: flamingotvvs@gmail.com